לדון כל אדם לכך זכות

שאלה:

סיכמתי דרך חבר על רכישת מגילת אסתר מסופר סת"ם נאמר לי בהתכתבות שהמגילה עולה 4000 ש"ח והיא כוללת מעטפת עץ זית שיערתי שבגלל המעטפת מחירה גבוה הסכמנו על חלוקת תשלומים של 500 ש"ח לחודש לפני התשלום האחרון דרש החבר בשמו של הסופר סת" ם עוד 800 ש"ח בטענה שזה המחיר המקורי לא הסכמתי והוצאתי מהכתובים את הסיכום הטלפוני האם המגילה ראויה שתישאר בביתי שגזלן רשם אותה או שמא עלי לתרום אותה או לגנוז אותה כמו כן גם לא עטופה בעץ זית כמו שסוכם.

תשובה:

שלום רב,

אני קצת מתפלא עליך. בימים אלו בין כסא לעשור שאנו מבקשים מבורא עולם שידון אותנו במדת הרחמים, ברור שיש עלינו להיזהר יותר בכבוד הזולת, הרי כך אנו מבקשים מהקב"ה שלא יבחן את מעשינו במדת הדין. אם כן, מדוע מיד לחשוד בסופר או בחבר שתיווך ביניכם שאחד מהם מנסה לגנוב אותך? הרי אנו מצויים לדון כל אדם לכף זכות, לא יתכן שהאיש טעה במחיר ב300 ש"ח? לא זכר את הסיכום ביניכם? (לגבי המחיר הגבוה שאתה מציין כאן, ברור שזה תלוי ברמת הכתיבה והאיכות, כך שבאמת לא ניתן לדעת האם זה מחיר גבוה, או אולי אף נמוך).

שיהיה גמר חתימה טובה לכולם!