חטא נעורים

שאלה:

שלום לרב!
אם נגעתי בחברה שלי(לשעבר) ושכבתי איתה ולבסוף התחתנתי איתה אשתי כדת וכדין ויש לי ילדים ממנה,האם אני צריך לכפר על עוון שהייתי איתה בנעורים? והאם אשה נקראת "נידה" ברווקות עד שתיתחתן ?ואם כן מה התיקון והכפרה ?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

בודאי שזה איסור גמור. גם איסור נדה וגם איסור זנות. חייבים לעשות על כך תשובה שלמה ועכשיו זה הזמן. יסודות התשובה היא וידוי, חרטה עמוקה, עזיבת החטא, וקבלה לעתיד. את הוידוי אתה יכול לומר ביום כיפור כאשר אנו אומרים וידוי, ושים לב על המילים שאתה אומר בהקשר לחטא הזה. חרטה ועזיבת החטא אני מבין שיש אצלך היום חרטה עמוקה והיום ברוך ה' אתה נמצא במקומות אחרים לגמרי. וכך גם קבלה לעתיד. שעל זה כתב הרמב"ם בהלכות תשובה שזה צריך להיעשות ברמה כזו "עד שיעיד עליו יודע לעלומות שלא ישוב לחטא הזה לעולם. כלומר, עליך להקפיד היום על ההרחקות בדנה בהתאם להלכה וכו', ובכך יודע תעלומות יוכל להעיד עליך שלא תשוב לחטא הזה לעולם.

בברכת גמר חתימה טובה!