שימוש בתוכנה עם רשיון במספר מחשבים פרטיים

שאלה:

שלום
1. אני רוצה לקנות תוכנת אופיס והמחיר הוא 700 ש"ח, ומאפשרים להשתמש רק במחשב אחד.
יש לי מספר מחשבים בשימוש בלעדי שלי בבית, מה ההלכה דורשת במקרה כזה (קניית אופיס לכל מחשב או לכל משתמש)?
2. אם יש גירסה ישנה מאוד שלא נתמכת של מערכת הפעלה למחשב ואם אפשרות לרכוש אותה עוד, האם מותר להשתמש בעותק צרוב, או שזה תלוי בזכויות יוצרים?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

  1. אם שילמת עבור תוכנה יכול להשתמש בכמה מחשבים – אם המשתמש הוא אדם יחיד ולא כמה אנשים. הסיבה לכך שכיון שרכש את התוכנה לא נחשב שנהנה מממון חברו ללא רשות, ולכן יכול להשתמש ממחשב למחשב. אך לכמה אנשים אסור.
  2. שימוש בתוכנה ישנה ששודרגה והגירסה הישנה לא נמכרת, לא נחשב שהתוכנה לא נמכרת, אלא נמכרת עם שדרוג של תוספות, ולכן אסור להעתיק אף תוכנה של גירסה ישנה.

בהצלחה וגמח"ט.