פת שנעשתה כצנים דק – ברכתה

שאלה:

שלום לרב/נים.
אדם לקח פרוסת לחם פחות מכזית והכניס אותה לטוסטר שטוח , והפך את הפרוסה לצנים דק מאוד .
כך שהצנים הפך להיות נכסס .
מה תהיה ברכתו המוציא כלומר התואר של הפת נשאר עליו או זה הופך למזונות , ואין תואר פת עליו בגלל שהפך להיות נכסס ?

אם אפשר גם מקורות.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה יש הבדל בין דבר שהיה לחם ועתה הוא עובר שינוי, לבין דבר שנעשה כך מתחילה, וזה בעצם הדיון הידוע לגבי ברכה על קרוטונים, שלגביהם נאמר החילוק הזה, שאם אדם לוקח פרוסת לחם ועושה ממנה קרוטונים, הברכה עדין המוציא, אבל אם עשה מתחילה כזה מוצר הברכה מזונות.

מקורות:

ראה כף החיים סי' קסח ס"ק סו בספר שערי הברכה עמוד תרפד שהביא את כל השיטות בזה, ומהדברים שם עולה כפי שכתבנו. וע"ע בהרחבה במשנה ברורה סי' קסח סעי' י, לגבי פת שבישלה שבעצם זה נידון דומה מאוד.