נתתי לחברתי סוכריה בכשרות לא מהודרת

שאלה:

ב"ה
שלום וברכה.
קיבלתי סוכריות מקרובת משפחה, והנחתי שזה בד"ץ כי הם דתיים ויודעים שאני מחמירה. נתתי סוכרייה אחת לחברה, ואחרי שבירכה וטעמה פתאום שאלה אם זה בדץ? ועניתי שכנראה כן כי הם לא היו מכשילים אותי, אך בכל מקרה אמרתי לה שתיזרוק את הסוכריה אם יש לה חשש, והיא מיד ירקה וזרקה. לצערי גיליתי אחכ שזה הכשר רבנות וגם חלב נוכרי, ואני מאוד מצטערת ומתביישת שהכשלתי את חברתי. אם אומר לה זה וודאי יצער אותה, אך אעשה מה שההלכה אומרת. מה התיקון בכזה מצב?
תודה.
גמר חתימה טובה.

תשובה:

את לא חייבת לומר, מצויין שזרקה אבל זה לא בהכרח לא כשר לגמרי.

להבא יש להזהר הרבה יותר.