לבישת בגדים חדשים בשבת וסיכוי שלא יתאימו כ"כ

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אשה שקנתה בגדים, חצאיות, וקיבלם ערב שבת עוד שהיה זמן לפתוח הקופסה, ומתוך לחץ לא הספיקה לבדוק אותם ורצתה ללבושם בשבת, אולם חשבה שאם במקרה שלא יתאימו כ"כ שזה יעשה מוקצה מחמת חיסרון כיס שדואגת עליהם שלא התקלקל שרוצה כסף שלה בחזרה. האם יש כזה דבר?

לא שמענו כזה, שהיות המכר נגמרה ולא היה דבר מוקצה קודם שבת, אפשר היה לנסות ואם לא מתאים שיניח בצד בלי בעיה, וכך חברים בעיר אמרו. מ"מ אשמח לשמוע מכבודיכם חוות דעת.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמן הסתם זה בסדר והיא רוצה ללבוש זה לא מוקצה. אמנם אם תראה שזה לא מתאים לה והיא רוצה להחזיר, זה יחשב אולי מוקצה מחמת חסרון כיס, אבל כיון שבא לידה בהיתר היא יכולה לפשוט ולהניח במקום.