יום כיפור

שאלה:

לר ירוחם האם מותר לבלוע אקמול בלי מים למי שיש כאב ראש לכתחילה נמק

תשובה:

בחוברת של בית ההוראה של הרב וואזנר שעל פי יענו הערב בבית ההוראה סאווראן במענה הטלפוני, כותבים שכאשר הכאב ראש הוא כזה של נופל למשכב [אחרת הרי בלאו הכי אסור לקחת ביוה"כ או שבת], מותר לקחת באופן זה, כיון שאכילה שלא כדרך של דבר שאינו ראוי למאכל מותרת בצום. קצת קשה להגדיר איזה כאב ראש בכלל נופל למשכב. כמו כן כתבו, שאם מתחיל כאב ראש כזה שהוא יודע שאם לא יקח כדור זה יעשה בכלל נופל למשכב, מותר מיד וא"צ להמתין.

בעז"ה תרגיש טוב ונזכה כולנו יחד לגמר חתימה טובה.