הזדרזות בתפילת עמידה כדי להספיק לקדושה

שאלה:

שלום
האם צריך להזדרז בתפילת עמידה כדי להספיק לקדושה או לנטילת ידים לכהן (אני לוי)?
אני מדבר על מצב שאני בשים שלום נניח, לא במקום מוקדם יותר

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב להזדרז, כמבואר בביאור הלכה ריש סי' קט שהחשבון של קדושה הוא רק למי שמאחר, האם רשאי להתחיל באיחור כשעל ידי כך יפסיד קדושה, אך לא למי שמתחיל עם כולם. כמובן, אם אתה יודע שאין תוספת של ממש בכוונה בכך שאתה ממתין וניתן למהר ולהספיק, בודאי כדאי, אבל אם יש תוספת כוונה אין חיוב.