ברכת שהחיינו על קרמבו

שאלה:

שאלה רצינית לגמרי. מדוע לא צריך לברך שהחיינו על קרמבו? הרי הוא המוצר היחיד בסופר חוץ מפירות וירקות שאין אותו כל השנה אלא רק בעונת החורף

תשובה:

שלום וברכה

כל שאלה היא טובה ונכונה, אין בזה בעיה. ברכת שהחיינו נאמרת רק לגבי דבר שמטבעו הוא שייך לעונה מסויימת, זה שמייצרים קרטיבים בקיץ ולא בחורף ולהיפך עם הקרמבו זו החלטה אנשים כלכלית, ולכן אין טעם לברך, זה לא הליך טבעי המלמד אותנו משהו אמיתי על התחלפות העונות.