לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נטילת ידים – אגזמה בידים שכואבת בשעת הנטילה

שאלה:

מה עושה אדם שקשה לו להכניס ידים למים בגלל אגזמה האם יכול להימנע מנטילה?

תשובה:

שלום וברכה

להמנע מנטילת ידים אי אפשר, אבל אפשר למעט בחיובי הנטילה, ויש להציע  כך: לכתחילה אם נמצאים בבית וצריכים לשירותים להטלת מי רגלים בלבד, עדיף ללכת בחדר שיש בו גם אמבטיה וכיור, ששם יש שסוברים שכיון שאינו מיועד רק לבית הכסא אין בו רוח טומאה [אף שאנו מחמירים בזה] ראה הליכות שלמה פרק כ אות כד, שו”ת אור לציון ח”א סי’ ט ועוד, בפרט בזמנינו שלא ברור לגמרי להחמיר שיש רוח טומאה בשירותים שלנו שהצואה נשטפת מיד. כמו כן בהטלת מי רגלים ללא שיפשוף [או שימוש במספיק נייר שאין חשש טינוף], כתב השו”ע בסי’ ז שאין חיוב מצד רוח רעה אלא רק מצד היכון, ובזה ודאי יש להקל. רק לכתחילה להחמיר אחרי צרכים גדולים כן ליטול. כמו כן יש ליטול בבוקר ולארוחת פת [אפשר למעט בארוחות כאלו ולאכול דברים אחרים].

רפואה שלמה.