מזגן לעני מכספי מעשר

שאלה:

בסד
שלום אני אברך שמאוד רציתי מזגן נייד לסוכה
לקחתי הלוואה מהגמ"ח קניתי ולצערי המזגן לא מתאים לא בדקתי וההיתי פזיז מדיי בקניה 1500 שח
חשבתי שישנו רב בעיר שיש לו סוכה מעץ אטומה עם מאורר האם אני יכול לתרום לו את המזגן או לאברך שצריך או נזקק וכו ולקחת את הכסף מכספי מעשר שאצלי בסכום שקניתי ?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה מכיר אדם עני שאין לו מזגן בבית כלל, וקשה עליו לרכוש מזגן, תוכל לתת לו את המזגן הזה ולקזז מדמי מעשר. אבל סתם לתת לאדם שיהיה לו מזגן בסוכה, כיון שזה לוקסוס ולא משהו סטנדרטי, אין מקום לתת מכספי מעשר, ובודאי לא לרב שאינו עני ואין סיבה לתת לו סתם כספי צדקה.

הצטרף לדיון

תגובה 1