טבילת נידה ביום השמיני קודם השקיעה

שאלה:

ערב טוב הרב,
אישתי צריכה לטבול לאחר הנידה ביום שני אך הדבר לא יתאפשר עקב אירוע משפחתי במהלך כל הערב.
האם ניתן לטבול ביום שלישי במהלך היום(ערב יום כיפור)?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לטבול ביום שלישי, חכמים גזרו שלא לטבול ביום אפילו ביום השמיני גזירה משום סרך ביתה שתראה אותה טובלת ותהיה סבורה שגם ביום השביעי מותר לטבול קודם הלילה. אבל בלאו הכי אין טעם לטבילה זו שהרי יום הכיפורים אסור בתשמיש המיטה אסור לקיים יסחים ביום כיפור, לכן אם אין ברירה שתדחה את הטבילה למוצאי יום הכיפורים.

שנה טובה.