הסרת כביסה מהחבל בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם לפי ההלכה בשבת מותר להוריד בגד יבש שנטלה בערב שבת שתלוי סאטבי כביסה כי שמעתי שזה מוקצה
ומה יעשה אדם שיש לו בגדים נקיים על החבל והוא צריך לקחת בשבת בהנחה שאטבים זה מוקצה וצריך ללכת לבית כנסת בהנחה שאין לו בגדים אחרים שראויים ללבוש בשבת (שיש לו רק מכנסיים קצרים וכדומה)
ובמצב שאדם לא ידע הלכה בשבת אם זה מותר או אסור בהנחה שהקל והסתבר שצדק האם זה נחשב שצריך לחזור בתשובה כי שמעתי שיעור של רב שאמר באנטרנט שאדם שלא יודע אם דבר מותר בשבת או שלא יעשה אלא אם כן זה פיקוח נפש

תשובה:

שלום וברכה

מותר להוריד כביסה שתלו אותה מערב שבת על גבי החבלים, אפילו אם הכביסה היתה קצת רטובה  בערב שבת בין השמשות, ובפרט אם כשתלו את הכביסה היה על דעת להוריד אותם ולהשתמש בהם בשבת, ואין להחמיר אלא באופן שהיתה רטובה מאוד עד שאינה ראויה לשימוש שבמשנה ברורה סי’ שח ס”ק סג מחמיר בזה ויש שמקילים, ראה דברי הגרש”ז אויערבך הובאו בארחות שבת פרק יג הערה קכד, שכיון שהכביסה עשויה להתייבש, לא נעשה מוקצה, ובפרט באופן שהיתה המחשבה להוריד בשבת שודאי לא נחשב למוקצה, ואף אם היה רטוב הרבה, וכל שכן אם זה רק קצת רטוב שאין בזה חשש סחיטה אף לדעת המשנה ברורה.