להוציא ספרי תורה לאחר התפילה בשמחת תורה כדי להעלות עוד אנשים לתורה

שאלה:

שלום
בשמחת תורה – אפשר להתארגן באופן שמסיימים את קריאת התורה חתנים וכו' מתפללים מוסף ואח"כ מוצאים ספר כדי שכולם יוכלו לעולת?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה נמצא שאתם מוציאים ספר תורה בחינם ללא חיוב כדי להעלות אנשים לתורה, ואין להוציא ספר תורה סתם. אמנם מצינו שמקילים להוציא את הספר תורה לחדר אחר כדי להרבות בעליות, כמבואר בכף החיים סי' קלה סק"פ על פי החיד"א ועוד, אבל לא שמענו להקל אחרי התפילה להוציא במיוחד ספר תורה מארון הקודש, ולקרוא בו לאנשים שלא לפי סדר התפילה. כמו כן מסופקני אם זו אינה ברכה לבטלה, כי מה שהוסיפו עליות, היינו בזמן קריאת התורה עצמה, אבל אחרי שנגמר כל סדר התפילה לקרוא שוב בתורה, זה לא מצינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך אני רוצה לשאול האם ניתן לעשות הפסקה באמצע הקריאה דהיינו לאחר הלל קוראים בכמה מוקדים כדי להעלות את כולם ואח"כ עושים הקפות וקידוש ואח"כ מסיימים את הקריאה עם החתנים?

  2. יש להזהר מלעשות שינויים בסדר התפילה. מה שניתן לעשות וכך נוהגים אצלנו, הוא באמצע ההקפות להחזיר את הספרים לארון קודש ולעשות קידוש ואחר כך להמשיך לרקוד איתם…