דימום בעקבות בדיקת פאפ באשה מסולקת דמים

שאלה:

אני קרובה לגיל 60. כבר שנים שאין לי ווסת.
השבוע עשיתי בדיקת פאפ בצוואר הרחם ובעקבותיה גיליתי סימני דם קלים.
נראה שנפצעתי מעט בבדיקה. לא מדובר בדימום אלא בסימנים קלים שנעלמו תוך יום.
האם עלי לנהוג כנידה?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל קשה להקל כל עוד לא יודעים האם אכן יש פצע, אבל כדאי לפרט איזה סוג כתם היה ועל מה ראית את הכתם, אם זה היה על בגד צבעוני אין בעיה, אם זה היה קטן מכגריס – מטבע של שקל ומעט יותר גם אין חשש, ובמצב כזה הייתי מיקל גם אם זה נמצא על נייר קינוח מחמת דעת הסוברים שאין בזה ענין של כתמים, בצירוף זאת שאת כבר לא רואה דם וסת. תפרטי ונראה מה לעשות.

שבת שלום.