צום יום כיפור שבועיים אחרי ניתוח קיסרי חירום

שאלה:

שלום,
ביום כיפור אהעה בעז"ה שבועיים אחרי ניתוח קיסרי חירום בהרדמה מלאה בשבוע 29 להריון. נולדו תאומות המאושפזות בפגייה ואני שואבת להן חלב אם כל 3 שעות.
בנוסף, ההמוגלובין אצלי ירד מ-12 ל-9 ואני חשה לעיתים קרובות סחרחורת וחולשה.
מה הדין לגבי יום כיפור?

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

באופן רגיל לאחר ניתוח קיסרי שבעה ימים לא צמים ואחר כך הכל רגיל. אבל כיון שאת מתארת אנמיה יש להתייעץ עם הרופא המטפל, יתכן שאסור לצום, אולם מסתבר שמספיק לשתות לשיעורין מיץ ענבים טבעי, 35 מ"ל כל עשר דק' עד ליטר ליטר 200, ואין צורך ביותר, כאמור צריך הנחיות של הרופא המטפל. במקרה שהתינוקות מקבלים רק חלב אם וסביר שיחסר להם, יש לאכול ולשתות יותר כפי הצורך, אבל אני מניח שאם מדובר בתאומים הם לא ניזונים רק מחלב אם.

מזל טוב ורפואה שלמה.