יין מגולה בזמן קידוש

שאלה:

בהקשר של יין מגולה.
לפני שנים למדתי שיין שנשאר פתוח (גם בבקבוק פתוח) על השולחן בזמן הקידוש הוא יין שקודש ואי אפשר לקדש עליו שוב.
אשמח לדעת אם זה נכון ומהו המקור לזה.

תשובה:

אין כזו הלכה. יין ששתו ממנו, שהיה בגביע הקידוש עצמו, נפסל לקידוש אא"כ יוסיפו לו יין אחר ובכך יתקנו אותו, אבל מה שהיה פתוח הבקבוק אין לזה משמעות. כמו כן יין שהיה מגולה לילה נפסל לקידוש משום שטעמו משתנה מעט וזה לא ראוי לקדש על יין פגום [כלשון הכתוב "הקריבהו נא לפחתך"]. יכול להיות שהלכות אלו גרמו לטעות הנ"ל.

שבת שלום