אפשר להתנתק מהבלי העולם ?

שאלה:

שלום לרב שליטא . שואל איך אדם מגיע למצב שמתנתק מהיבלי העולם ועוסק בתורה האם נולדים עם זה או שזה בא מהכרה שיש יצר הרע וצריך להילחם איתו עד שהיצר הרע לא יכול עלי ניצחתי אותו ?

תשובה:

להתנתק לגמרי מהבלי העולם לא ניתן, הגוף דורש את שלו… וכל אחד יש לו את כוחות הנפש והיכולות שלו, העיקר הוא מהמקום שבו את הנמצא להתקדם לשלב הבא בסולם. אם עד היום קבעת שעה ביום ללימוד, תגדיל לשעה וחצי. אם עד היום הלימוד לא היה רציני מספיק, תלך לשיעור בבית הכנסת בצורה יותר רצינית, וכן על זה הדרך בכל התחומים.

שנזכה כולנו להוסיף תמיד ולעלות!