זירוז לידה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים .שאלה
הבת שלי בחודש הארבעים להריונה .הרופה אומרת בגלל גודל העובר מציעה לעשות זירוז לידה .היא גרה בלוס אנגלס שאלה רב .של רב שאמר לה בשום פנים ואופן לא וביטל את הרופאה היא טוענת שהעובר גודל בכל שבוע 250 גרם והוא גם ככה גדול .ומסכן את העובר ואת היולדת .תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מקווה שהכוונה לשבוע ארבעים ולא חודש ארבעים… בכל מקרה כיון שזה התאריך הרגיל אין כל סיבה באופן עקרוני לעשות זירוז, אבל אבל אם אכן יש חוות דעת רפואית רצינית שההריון כרגע מסכן את העובר בהחלט זה כדאי, אלא שלא הייתי סומך על אותה רופאה אלא פונה בצורה רצינית לחדר לידה ומתייעץ שם עם הרופאים בענין זה, כי בעצם חוות דעת זו נשמעת תמוהה לאור העובדה שאין כל איחור בינתיים בתאריך, צריך להיות ילד גדול במיוחד מעל 4 ק"ג כדי לומר דבר כזה.

לידה קלה ובבריאות!