לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הרחבה מע"ג מרפסת סוכה של שכן

שאלה:

בנינו לפני 6 שנים מרפסת סוכה עם רישיון והסכמת השכנים.
מאחר ויש לנו חמישה בנים ולא היה מקום, בנינו עכשיו מרפסת סוכה נוספת עם רישיון והסכמת שכנים.
השכן מעלינו רוצה עכשיו להגדיל את דירתו מעל המרפסת הישנה, בטענה שחתם לנו אז רק כי לא הייתה לנו סוכה אחרת, ועכשיו הוא רוצה את השטח.
הסוכה הישנה חשובה לנו מאד גם לצורך מקום, וגם כי הסוכה החדשה בצד דרום ומהבוקר עד השקיעה היא שטופת שמש.
יצוין, שאין לו עדיין רישיון לבנות שם, אבל אולי יש לו על זה תב"ע.
עוד יצוין, שהשכן אינו צריך את השטח לסוכה, יש לו שלוש סוכות גדולות.
כמו כן, אין לשכן מצוקת דיור, כיוון שבנה קומה נוספת והרחיב מכמה כיוונים, אלא שחדר אחד בביתו משמש כמכבסה, עוד חדר כגן ילדים, ושני חדרים הוא משכיר.
האם עלינו להפסיד את הסוכה בשביל ביזנס של שכן?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

טענתו של השכן שטוען בגלל שלא היה סוכה אחרת, ועכשיו בטלה הסכמתו, אינה טענה, כיון שלא התנה זאת בשעת נתינת ההסכם לבניית מרפסת. וכיון שהייתה הסכמה לבניית סוכה הרי זכות הסוכה בידכם [החזקתם ברשות] ואינכם מחויבים לוותר על זכות זאת. כדאי שתפנו לב"ד או לדיין שישמע את הצדדים.

בהצלחה ושנה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    לעניות דעתי, הטענה של השכן טענה. היא הגיונית מאוד. ומאידך גיסא, לדרוש שיתנה מראש על דברים כאלו, זה לא מציאותי כמעט.
    ישר כח.