האם מותר לאישה להסתכל בסרטים שאינם צנועים?

שאלה:

מותר לנשים לראות בסרטים גילויי חיבה בין גבר לאישה? כדוגמת חיבוקים, נשיקות וכו'..

תשובה:

שלום רב,

אני לא רוצה להיכנס לרמת חוסר הצניעות אלא להשיב באופן כללי.

גם אישה למרות שאין אצלה חשש לעבירה בעקבות הרהור כמו אצל גברים. יש עדיין איסור של "ולא תתורו אחרי עיניכם" שזה איסור להרהר הירהורי זנות באשר הם. כלומר, עצם ההרהור הוא איסור בפני עצמו בלי קשר לתוצאות העלולות לבוא לידי כך. לכן אין איסור כללי לאישה להסתכל על מעשים שאינם צנועים. אולם אם זה מביא אותה לידי הרהורי זנות ודאי שזה אסור. ראה עוד בשו"ת אגרות משה אבה"ע ח"א סי' סט. וראה עוד כאן.