האם גבר יכול להפגע בשכר עולם הבא מאשתו

שאלה:

שלום כבוד הרב. אדם נשוי שחזר בתשובה.. אשתו עדין חילונית- מבחינת עולם הבא- היא עושה עבירות חילול שבת וכדומה… (אבל שומרת על טהרת המשפחה). האם בעולם הבא שהם כאמור אמורים לקום ביחד בתחיית המתים- האם הוא יקום איתה? האם הוא נפגע מזה? ובקיצור האם השכר של הגבר תלוי באשה בדרך כלשהי ואז היא יכולה לעשות לו "נזק"? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

גבר לא יפגע בעולם הבא מעוונותיה של אשתו. אשה זוכה בשכר תלמוד תורה והמצוות על ידי הסיוע שהיא מגישה בכך לבעל, אבל לגבי הבעל לא שייך כל הענין הזה. מה שצריך לשים לב, הוא רק שכאשר האשה עצמה חילוניה ולא אכפת לה מכלום, יש צורך לדעת איך מוודאים שהמאכלים בבית כשרים, ושאכן היא שומרת טהרת המשפחה כדין. בשו”ע יו”ד סי’ קיט שהחשוד על הדבר אינו נאמן בו. בנוסף, אם הוא מחלל שבת בודאי שאינו נאמן להעיד על הדבר אם הוא אסור או מותר. אבל אם היא מתקרבת ורוצה לשמור, והולכת בצעדים איטיים יותר מהבעל אין סיבה לחשוש, הכל לפי הענין וכדאי להתייעץ פרטני עם רב שמכיר אותך, מה עושים.

בהצלחה רבה בדרך החדשה!

שכרך הרבה מאוד, אתה עומד בנסיונות לא קלים! אשריך וטוב לך!