תשמיש בצום / קיום יחסים ביום

שאלה:

האם מותר לשמש בזמן צום גדליה ( בזמן היום ) כאשר אשתי נמצאת בזמן ביוץ ולא קיימנו פריה ורבייה?
תודה רבה

תשובה:

מצד התענית עצמה אין אסיור, כתוב שבעל נפש יחמיר על עצמו אבל זה לא איסור של ממש, לגבי התשמיש ביום ולא בלילה, ראה כאן בהרחבה. באופן כללי אין מקום להתיר זאת סתם בגלל ביוץ, רק אשה בטיפולי הפרייה שיש הרבה הכנה הורמונלית וכו' ופתאום הזמן הוא ביום, או שצרי לשאוב מזרע הבעל מגופה וזה אפשרי רק ביום, מקילים, אבל סתם כך אין סיבה, חודש הבא יהיה ביוץ בלילה… ובכלל הביוץ תקף 30 שעות.