תשובה מאהבה או מיראה

שאלה:

שלום וברכה כבודו
יש לי שתי שאלות אלייך
שאלה ראשונה: האם אדם שעשה המון עבירות במהלך השנה ביום כיפור היה לו נורא קשה? כיאלו הוא יתענה במהלך כל יום הכיפורים בגלל כל העוונות שעשה?

ושאלה שנייה: האם פחד מבורא עולם זה טוב או רע?

תשובה:

שלם רב,

1. לצערי לא הבנתי את שאלתך, אנא באר את שאלתך ונשמח להשיב בעז"ה.

2. ודאי שזה דבר טוב, זו מעלה גדולה. אם כי יש מעלה גדולה יותר שזה תשובה מאהבה ולא רק מיראה. אבל אדם שמגיע לדרגה של תשובה מיראה זו גם מעלה גדולה.