תהילים בלילה למי שאינו נוהג בדרכי הקבלה

שאלה:

למה אסור לומר תהילים בדין-בלילה? לומר תהילים בדין זה גורם לרחמים בדין, לא? כשאני הולכת לבייביסיטר יש לי זמן פנוי שאני יכולה לסיים את כל ספר התהילים

תשובה:

את יכולה בהחלט לומר שם תהילים. שמעתי מהגאון המקובל רבי יעקב הלל שליט"א ראש ישיבת אהבת שלום, שאמר שענין זה אמור רק למי שנוהג בדרכי הקבלה, ולא להמון העם כמונו. כמו כן ברור שכאשר השאלה אם לומר תהילים או לעסוק בסתם דברי הבאי ושטויות יש לומר תהילים, הענין הזה נאמר רק לגבי מי ששואל אם ללמוד תורה או לומר תהילים.

שנה טובה.