תביעה בערכאות מול משרד החינוך

שאלה:

שלום רב
יש לנו דיו ודברים עם משרד החינוך. לדעתנו הם פיטרו שלא כדין. התייעצנו עם עו״ד והוא הסכים איתנו. נשלח מכתב מהעו״ד והם עדיין בשלהם. האם מותר לנו לתבוע אותם בבית משפט? שנית גם אם מותר האם יש עניין לא לתבוע בכל אופן כדי לא להגיע לערכאות?

תשובה:

שלום וברכה,

משרד החינוך וכן כל משרד ממשלתי לא יגיעו לדון בבית דין, ולכן מותר לפנות לערכאות ללא תביעה בב"ד תחילה.

בהצלחה ושנה טובה.