צום כיפור לאדם הנוטל תרופות פסיכיאטריות

שאלה:

שלום
אני לוקח כבר שנים באופן כרוני תרופות פסיכיאטריות ואסור לי לפספס נטילה וחלק מהכדורים מצריכים נוזלים ומזון ומעוררים תיאבון האם עלי לצום בכיפור

תשובה:

שלום וברכה

את התרופות אפשר לקחת עם מעט מים מרים [תמצית תה מרוכזת מאוד וכדומה]. מה שזה מעורר תיאבון זו לא סיבה לאכול, צריך להתגבר. לגבי עצם המצב הנפשי שלך יש להתייעץ עם הרופא המטפל האם מצבך עשוי להחמיר בעקבות הלחץ של הצום, ולהביא להתקף פסיכוטי חלילה, תתייעץ ותחזור אלינו.