ענבים אדומים בראש השנה

שאלה:

האם כל מאכל אדום נאסר באכילה, או רק ענבים.? הם נאסרו משום שאדום הוא דין, וירוק מותר כי הוא חסד.

במקרה וכל מאכל אדום אסור באכילה, יש רימונים ורודים, שהם לא ממש אדומים, הם מותרים באכילה.?

תשובה:

שלום וברכה

הענין הזה נאמר רק לגבי ענבים ויש לכך טעם על פי סוד, תפוחים אדומים ורימונים אדומים הם מסימני ראש השנה.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי הסיבה באי אכילת ענבים
    מפני שיש מנהג נוצרי כשנכנסת השנה החדשה למנינם הם אוכלים 12 ענבים בחצות
    אז לכן אסרו אכילת ענבים
    וכפי שהגר"א ביטל המנהג לשים עץ בבית הכנסת בשבועות מכיון שהנוצרים היו שמים אשוח וכו'….