סב"ל במח' אחרוני זמנינו

שאלה:

שנה טובה
ידוע שרבים גם אם יש להם רב אך הרבה פעמים הם מחמירים כדיעה אחרת כשרבם מיקל ונמצא שלא לגמרי הם נוהגים כמותו וא"כ מה הדין בסב"ל כשיש מח' אחרונים לדוגמא הגריש"א והגשז"א ולדוגמא שניהם בדעת השו"ע או הרמ"א וכדו' האם כל אחד ילך כרבו או מכיון שלא הולכים ממש לגמרי ועובדה שמדי פעם הם מחמירים אז גם כאן יצטרכו לפסוק סב"ל

תשובה:

שלום וברכה

מי שאין לו הכרעה ברורה והוראה ברורה ודאי יחמיר ויחשוש בספק ברכות. אינני מכיר כרגע דוגמא למחלוקת כזו אחרונה בעניני ברכות אבל העיקרון ברור.