נטילת ידים – על איזו יד תחילה?

שאלה:

הרב איך נוטלים ידיים כול אחד אומר לי משו אחר אני היתי רגיל לנטול קודם לשפוך על יד ימין ואחרי זה שמאל ועכשיו אמרו לי שעושים הפוך איפו לשפוך את המים קודם

תשובה:

שלום וברכה

לוקחים את הכלי ביד שמאל, ומעבירים אותו ליד ימין, ואז יד ימין נוטלת על יד שמאל, ואחר כך יד שמאל נוטלת על יד ימין.

מקורות:

ראה בית יוסף סי' ד על פי דברי הזוהר, וראה מגן אברהם תחילת סי' קנח שכן הכריע, כביאורו זה של הבית יוסף בזוהר. יש לציין שלסעודה ודאי יד ימין נוטלת על יד שמאל תחילה, וכל הדיון בבית יוסף הוא על נטילת ידים של בוקר וההכרעה שגם בנטילת הבוקר כך יש לעשות.