מתווך שדורש מחיר עבור הדירה מלבד דמי תיווך

שאלה:

שלום רב
רכשתי דירה מקבלן ותיווך לי אותה מתווך
המתווך טען שהדירה שלו ולכן הוא מוכר אותה בסכום מסויים, לאחר שדיברתי עם הקבלן נודע שבחוזה יהיה רשום מחיר קטן ב30, אלף שקל והמתווך הסביר שהוא רכש את הדירה ואת הייתרה לוקח לעצמו כרווח בתוספת לדמי תיווך.
לאחר שחתמנו חוזה המתווך טען שהדירה לא הייתה שלו אלא שהוא שילם לקבלן סכום כדי שיתן לו את הדירה כבלעדיות ואת סכום הזה הוא דורש ממני.
תוך כדי עוד מתווך הציע לי את הדירה הנ"ל מה שמפריך את טענתו שהיא בבלעדיות אצלו. והוא טוען שהמתווך השני דובר שקר והוא לא יוכל למכור לי את הדירה
שאלתי היא כזו
האם אני צריך לשלם את הסכום הנ"ל כי הדירה בפועל לא שלו והוא טוען שאת ה30א הוא לא רוצה כדמי תיווך אלא כתוספת על מחיר הדירה.
ומה הסברות לכך?
או אולי רק את הסכום הנל ולא את דמי התיווך

תשובה:

שלום וברכה,

כפי הצגת הדברים, יש כאן סתירה בדברי המתווך, אם הדירה בבעלותו יוכל לדרוש 30,000 עבור הדירה, אבל לא דמי תיווך – מי שיש לו צד בעסקה לא יכול לדרוש דמי תיווך. ואם הדירה לא בבעלותו, לא יכול לדרוש 30,000 אלא דמי תיווך בלבד – כיון שאין יכול לדרוש מחיר עבור נכס של חבר. ועל כן יש לבדוק אם הדירה בבעלותו יקבל רק 30,000, ואם הדירה לא בבעלותו יכול לדרוש רק דמי תיווך בלבד.

בהצלחה ושנה טובה.