מנהל מוסד שרשם לי שעות לימוד אפקטיבים

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפני מספר שנים קיבלתי מלגה מהלימודים תוך התנייה לתרום שעות בקהילה.
כיוון שזה סוף השנה, הלכתי לאחראי מטעם מוסד לילדים מוגבלים. שהסכים לרשום ימים ושעות (כדי שלא הפסיד את המלגה) שהתנדבתי במוסד שלו – אף פי שלא היה כך בפועל, וגם הוא לא ביקש שאתרום.
בתמורה הבאתי לו תרומה למוסד.
על אילו מצוות עברתי, ואיך אני יכול לכפר על כך?
האם יש צורך לקשר גם את המוסד בלימודים בדבר, או שזה רק עניין ביני למוסד, והאם תרומה נחשבת כתיקון ( אפילו תרומה ועזרה נוספת למוסד).
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש להסתפק האם מועיל החלטת האחראי בדברים כאלו – אם יש לו סמכות לוותר על שעות פעילות. ובדיעבד אם אכן שילמת למוסד תמורת השעות, יש לראות בזה כתרומה לילדים ומסתבר שמועיל, כיון שעם התרומה הם יכולים לתרום וללמד אם המוגבלים.

בהצלחה ושנה טובה.