כניסה לבית הכנסת לצורך חולין

שאלה:

בס"ד,
האם יש צד להראות פנים מאירות וללמד זכות על אדם שנכנס לבית הכנסת , להדליק סיגריה במטבחון ויוצא דרך בית הכנסת עם הסיגריה דולקת ?
האם נחשב לקפנדריא ?

תשובה:

שלום וברכה

גם כאשר אין דרך אחרת, כמו במקרה הזה שרוצים להגיע למטבח והדרך היחידה היא מבית הכנסת, או אדם שיש לו משרד בבית הכנסת, אסור לעשות זאת, ונהגו לשבת מעט ולומר פסוק או שנים ואז להכנס למטבח.

להאיר פנים תמיד צריך, שמאל דוחה וימין מקרבת…

אגב יש להעיר, שלפי הכרעת פוסקי זמנינו, כיום סיגריה אינה דבר השווה לכל נפש ואסור להדליק סיגריה בחג גם לא מאש אחרת, העישון אסור בחג.

מקורות:

ציץ אליעזר חי"ב סי' טז.