זיכוי במקרה של עליית מחירים

שאלה:

אני מוכר בחנות ספרי קודש ותשמישי קדושה, לפני יומיים עלו המחירים של הציציות. היום הגיע אדם שקנה לפני כן טלית גדול מידה 70 והחליף למידה 60 כאשר ההבדל במחירים ביניהם הוא 40 ש"ח. נתתי לו זיכוי על סך 40 ש"ח.
איני יודע כמה הטלית עלתה לו כשהוא קנה אותה [אני לא בעל הבית], נניח המחיר עלה ב-30 ש"ח, והוא קנה אותה ב500, וכעת מחירה הוא 530 וגודל 60 – 490. כיצד הייתי צריך לנהוג לגבי נתינת זיכוי וכו'? מי אמור לצאת נשכר במקרה הזה, אם בכלל?

תשובה:

שלום וברכה,

החישוב של החלפת הטלית צריכה להיות לפי המחיר הישן ששילם הקונה, ולא לפי מחיר החדש. כיון שביטול העסקה או החלפה לא נחשב לקניין חדש שמוכר את מה שקנה תמורת טלית אחרת, אלא המקח עומד עבור המעות שנתן, ולכן יש לחשב לפי המחיר שנתן בפועל.

בהצלחה ושנה טובה.