התחילה שבעה נקיים ולא בדקה יותר מחמישה ימים

שאלה:

שנה טובה כבוד הרב!
הליל טבילה של אשתי היה במוצאי שבת,אשתי לא טבלה וגם לא עשתה בדיקות מהיום השלישי של השבעה נקיים.האם צריך לחזור ולספור שבעה נקיים עוד הפעם מהתחלה?ההפסק היה בשבת פרשת כי תבוא

תשובה:

שלום וברכה

אם היו יותר מחמישה ימים שלא בדקה עליה לשוב ולספור מתחילה. הבדיקות בראשון ושביעי הן לעיכובא. לכן חשוב לדעת, שגם אשה שיש לה פצעים ועל פי הוראת רב אינה בודקת אלא ראשון ושביעי, כדאי שתבדוק גם פעם אחת באמצע, כדי שלא לא תצליח לבדוק ביום השביעי [יהיה דם שאמנם ניתן לתלותו באותו פצע הידוע לה, אבל זו לא בדיקה טובה] לא תצטרך להתחיל הכל מחדש אלא תוכל לבדוק בשמיני ולטבול.

כמו כן נשמע שהיה אצלכם היסח הדעת גמור משהבעה נקיים מאיזו שהיא סיבה, אני מקווה שסיבה טובה… והיסח הדעת אפילו של 24 שעות די בו כדי לפסול את כל השבעה נקיים, הדין לעיל האמור בלי שיש היסח הדעת.