האם מותר לדחות חתונה ?

שאלה:

שלום רב,
אחותי קבעה תאריך לחתונה שלא אוכל להגיע אליו, למרות שאמרתי לה מראש שאני לא אוכל להגיע בתאריך הזה.
ביקשתי ממנה לשנות את התאריך כדי שאוכל להגיע ולהשתתף בשמחתה, אך היא סירבה בתוקף, בטענה שלא משנים תאריך של חתונה ואין תאריכים אחרים.
גם כשהתחננתי לפניה היא לא הסכימה, הדבר גרם למריבה גדולה ביננו ולסכסוך מכיוון שאני מאוד נעלבתי מכך, מבחינתי זה חוסר כבוד לאחותה הבכורה.
אני אשמח לדעת האם אפשר לשנות תאריך של חתונה? האם זה מותר לפי ההלכה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה הנימוק שאחותך קבעה חתונה למרות שידעה שלא תוכלי להשתתף בחתונתה בתאריך המיועד.. בפרט שידעה על כך מראש. אולי יש לה איזה מניעה וכד' אני לא יודע.

לעצם השאלה האם אפשר לשנות את התאריך. ברור שאפשר. להקדים ודאי שאין בעיה. לגבי לאחר את המועד, המנהג הוא שלא מאחרים את החתונה, למרות שראיתי בספר תא שמע אות קנג ששאל את הגר"ח קנייבסקי שליט"א בנושא, והשיב לו שאין למנהג זה כל מקור בדברי חז"ל וכד'. כנראה שהמקור נולד מהחסידים. אבל למען השלום במשפחה לענ"ד אפשר גם לדחות את המועד.