עישון קאנביס בחג

שאלה:

אני מעשן קאנביס רפואי בגלל כאבים וכבר בעבר רבנים התירו לי עישון סיגריה של קאנביס בחג השאלה היא אם מותר לעשן גם על ידי באנג (מקטרת מים)

תשובה:

אני לא בטוח שמותר לעשן זאת בכלל בחג. על עישון רגיל כבר הורו רוב הפוסקים שבזמנינו שרוב בני האדם נמנעים מעישון זה כבר לא נקרא דבר השווה לכל נפש והוא איסור גמור, כן הורה הגרי"ש אלישיב הגר"ש וואזנר ועוד, אז כל שכן קאנביס שהוא ממש לא דבר השווה לכל נפש. ולהתיר מצד רפואה אינני יודע, כיון שמדובר על כאב ולא על חולי ממש, לכן הייתי נמנע מכל וכל.

שנה טובה ומבורכת ורפואה שלמה.