נסיעה לאומן לראש השנה פוטרת אותנו מהדין?

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
האם בנסיעה לקברי צדיקים בחוץ לארץ ואומרים מי שהולך הצדיק יושיע אותו וזה מה שהו הבטיח
האם אין בזה איוסר דורש אל המתים ועוד איסורים?

תשובה:

שלום וברכה

לבקש בקשה מהמת זה בכלל האיסור של דורש אל המתים [יש שהקלו לבקש רק שימליץ טוב בעדנו לפני בורא עולם, ידועה בכך המחלוקת לענין תפילת מכניסי רחמים ועוד, אבל לבקש שיתקן אותנו זה ודאי אסור], אבל עצם האמונה שהביקור בקבר הצדיק מתקן את האדם, בלא שהוא מבקש זאת מהצדיק, אינו בכלל איסור זה [אלא שאינני יודע אם יש אמת באמונה הזו… אמת שהנפטר ממליץ טוב על המבקרים בקברו, אבל אינני יודע אם יש לו כח לפעול בהם תיקון, ידוע בשם צדיקים מסוימים שאמרו שיועילו למי שבא לקברם].

ומכל מקום מי שחושב שאם יבוא לאומן לראש השנה הוא מסודר לשנה הבאה בלי תשובה ובלי תפילה ובלי דין, זה באמת חסר טעם.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מי שחושב שהנסיעה בלבדה תתקן אותו – אינו אלא טועה, כי רבי נחמן הבטיח שיעזור רק למי שיקבל על עצמו שלא לחזור לחטאיו!