ניצול היום הקדוש – ראש השנה

שאלה:

האם מותר וראוי ללמוד למבחן (היסטוריה) בראש השנה או שכדאי להמנע מזה ?

תשובה:

בודאי לא ראוי בכלל [גם באופנים שמותר ללמוד בשבת וחג, ראי בקישור דלהלן]. בראש השנה יש לנצל כל רגע לתפילות, לתשובה, למעשים טובים, לעיון בעניני היום הגדול, ובהמלכת ה' יתברך עלינו. עם ישראל בכל הדורות השתדל לנצל כל שניה ביומיים האלו, שהם גדולים ועצומים וגם קריטיים לנו לכל השנה הקרובה ובכלל לקיום תכליתנו בעולם הזה.

שנה טובה ומבורכת.

מקורות:

על לימוד למבחן בשבת וחג ראי כאן.