אחדות בבית כנסת

שאלה:

שלום וברכה!
היה לנו בעבר בית כנסת שעקב סיכסוכים עם הרב והגבאי והרצונות של המתפללים נסגר. אז בשביל לא להשאיר את האנשים ללא בית כנסת פתחנו בית תפילה קטן בלי עזרת נשים אבל עדיין מקום שאפשר להתפלל בו. אז עכשיו מצד דרכי שלום הגיע רב חדש והנהלה חדשה שרוצים שנבוא לבית הכנסת הקודם שנסגר בחזרה אז השאלה שלנו עכשיו מה עדיף לחזור לבית הכנסת הקודם ולסגור את הבית תפילה שלנו או להשאיר את הבית תפילה שלנו ולא ללכת אליהם? וחשוב לציין שכאשר אנחנו היינו מתפללים אצלם תמיד היו קובעים לנו מה לעשות דבר שאצלנו בבית התפילה לא קיים. מה עדיף אשמח לתשובה בדחיפות

תשובה:

אני לא באמת מצוי בפרטים, אבל אם התפילה שם תתנהל עם יראת שמים כמו שצריך, גדול השלום! מה זה משנה, הוא יקבע אנחנו נקבע, העיקר להיות מאוחדים שמחים יחד, וכבר אמרו חכמים, כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו. כמובן, כיון שיש הנהלה חדשה ורב חדש ויש מקום למשא ומתן, תציגו את טענותיכם ותפעלו שהאיחוד יעשה בצורה נכונה בה כל אדם יוכל להרגיש בנוח בבית הכנסת. כמובן כל המשא ומתן לא יעשה לפני ראש השנה, כרגע תתפללו יחד תוך סיכום שלאחר החג, תתכנסו כדי לסכם כיצד דואגים שלכולם יהיה טוב.

שנה טובה ומבורכת