צום יום הכיפורים לאחר פירפור פרוזדורים

שאלה:

שלום רב, אבא שלי נוטל תרופות באופן קבוע ללחץ דם ולפרפור פרוזדורים. בשנה שעברה הוא הפסיק למשך צום יום הכיפורים ולאחר מכן הרגיש מאוד רע. לחץ הדם עלה וזה עלול היה לסכן אותו. השנה איני רוצה שזה יקרה ורציתי לשאול האם מותר לו בכלל לצום? וכיצד הוא יכול לקחת את הכדורים, האם עם מעט מים אפשר לכדורים אין טעם כלל. האם חייב לרסק אותם ולהוסיף משהו חסר טעם למים ? וכמה זה מעט? הרופא שלו אינו אדם דתי ומבין בהלכה אז הוא אינו יכול להגיד לו. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, לאחר פירפור פרוזדורים ללא אירוע נוירולוגי של הפרעה בדיבור או חולשה קבועה בגפיים וכדומה, מותר לצום [אא"כ זה אירע ממש לאחרונה שזה מחייב התייעצות], את התרופות אפשר לקחת עם מעט מים מרים, תמצית תה מאוד מרוכזת וכדומה, בכמות מועטת. כמו כן יש לדלל את המינון של הכדורים. נניח אם לוקח שלוש פעמים ביום, יקח ממש לפני הצום וממש לאחרי הצום, ואז בצום בבוקר יקח רק פעם אחת, באופן כזה לא אמור להיות שום בעיה.

אם יש לכם ספק לגבי עצם הצום ושתיית שיעורים מחמת מצב כזה או אחר או משהו שלא הסברת לגמרי, כדאי לפנות לאחד המוקדים הרפואיים הלכתיים שיפעלו בעשרת ימי תשובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה. אך רציתי להתעכב על משהו, ללחץ דם הוא לוקח כדור ביום אז במשך הצום הוא חייב לקחת ולפרפור הוא לוקח 2 ביום, אז הוא יכול לקחת ממש לפני כניסת הצום, ביום הצום וכשיוצא הצום. האם הוא יכול לקחת את הכדור עם מעט מים ללא דילול של תה או משהו דומה רק מים? זה לא למען השתייה כמובן אלא רק לבליעת הכדורים וכמה זה נחשב למעט? תודה וסליחה אם אני מטריד בשאלות

  2. כדאי מאוןד לקחת עם מים מרים ולא סתם מים, אם זה לא אפשרי תתייעצו עם הרופא האם הכדור הזה חיוני או שניתן לדלג עליו.