כלי בשרי בן יומו שתחב למחבת חלבית כשהמאכל פרווה

שאלה:

שלום לרבנים תרוד מפלסטיק בשרי בן יומו נגע בחביתה שנמצאת בסיר חלבי חמה מה דין החביתה ומה דין התרוד? 2 האם תרוד פלסטיק בולע לענין בן יומו? אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם המחבת אינה בת יומה, הרי שהחביתה מותרת באכילה והיא בחזקת בשרית, אולם המחבת לדעת הרמ"א טעונה הכשרה, כיון שאין במאכל שישים כנגד התרווד ונמצא שהיא בולעת טעם בשר. ראה עוד כאן. לדעת השו"ע זה נ"ט בר נ"ט כיון שהמאכל פרווה ומותר.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' צד סעי' ה.