נסיעה ללא תשלום איך להשיב?

שאלה:

שלום, רציתי לשאול לגביי גזל.. כשהייתי בתיכון הייתי עולה בקו פנימי והוא היה נורא עמוס עד כדי כך שלא היה אפשר להגיע אל הנהג…לכן, לפעמים לא הייתי משלמת .. איך אפשר לסדר אתזה..? שמעתי שיש דיעה שאומרת שאני יכולה להשים סכום כסף המשוער לפי הכסף שאני חייבת אצל אדם שלומד תורה וזה יהיה לזכותו של אותו אדם שאני חייבת לו… כאן מדובר בגוף גדול-סופרבוס .. אני יכולה להסתמך עלזה? אם לא אני אשמח לשמוע פיתרון אחר… אשמח אם אקבל תשובה בזריזות כי דחוף לי לקראת ראש השנה… יישר כח ! ותודה רבה..

תשובה:

שלום וברכה,

הפתרון להחזיר לאדם שלומד תורה אינו פתרון, ואין בסיס בהלכה.

חובת הנוסע לשלם לחברה שבה הוא נסע, ולכן יש לשלם לחברת סופרבוס כמספר הנסיעות שאת משערת בדעתך שאת חייבת.

בהצלחה ושנה טובה.