לענות בטלפון לאמא מעליבה

שאלה:

לכבוד כבוד הרב החשוב
אשה נשואה שאמא שלה (שאינה בריאה ברוחה) מטרידה אותה בשיחות טלפון מעליבה אותה מציקה לה וכדו' וזה גורם עגמת נפש וצער גדול האם יש לה חיוב לענות לטלפון כשאמא שלה מתקשרת או שהיא יכולה להתעלם

תשובה:

שלום וברכה

לפום צערא אגרא! ככל שקיום המצוה קשה יותר השכר רב יותר.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות כבוד אב ואם סימן רמ סעי' ג, ח:

עד היכן מוראם, היה הבן לבוש חמודות ויושב בראש הקהל, ובאו אביו ואמו וקרעו בגדיו והכוהו על ראשו וירקו בפניו, לא יכלים אותם אלא ישתוק ויירא מן מלך מלכי המלכים שציוהו בכך.

עד היכן כיבוד אב ואם, אפילו נטלו כיס של זהובים שלו והשליכו בפניו לים, לא יכלימם ולא יצער בפניהם ולא יכעוס כנגדם, אלא יקבל גזירת הכתוב וישתוק.