יחסים עכורים בין אחים – כיצד להמלט מויכוח

שאלה:

כבוד הרב שלום רב,
יש לי אחות שיש לי בעיה קשה איתה, היא מאוד גאוותנית , שטלתנית, ועוד הרבה בעיות. לא דיברנו 20 שנה. לאחרונה ניסיתי להתידד איתה והתחלנו לחזור לדבר קצת. אבל כל פעם היא בלתי נסבלת מחדש. ממש בלתי אפשרי היא כל הזמן מחפשת לריב, רוצה שיעשו רק מה שהיא אומרת וחושבת. מצד אחד אני מאוד בעד שלום מצד שני אני לא סובל אותה מה אפשר לעשות? היא כל הזמן רוצה להשליט את הדעות שלה בכוח ? ואם אתה לא מסכים איתה אז היא עושה ברוגז איתך ולא מדברת שנים. אין לי בעיה ליהיות איתה ברוגז אפילו כל החיים השאלה מה התורה אומרת על זה?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אפשר כל דבר לפתור בנעימות. לא צריך להכנס לשום עימות, אבל גם לא לעשות כל מה שהיא אומרת. היא דורשת משהו שלא מתאים לך, תגיד לא מתאים לי בלי להכנס לשום ויכוח, רק לחייך בכבוד להפליט בדיחה נעימה וזהו לעבור לנושא אחר. בפעמים הראשונות היא תכעס, אחר כך היא תראה שאתה נעים קרוב אבל לא סמרטוט, והיא תשלים עם המצב. הבעיה מתחילה כאשר היא לא יודעת לוותר ואתה נגרר לויכוח, ואז זה כבר כדור שלג, אם במקום ויכוח עושים בדיחה קלילה ועוברים הלאה, הכל מובן.

שבת שלום ובהצלחה רבה.