עדיפות לתפילת ותיקין בראש השנה

שאלה:

שלום,
מה עדיף לגבי תפילת שחרית בר"ה- להתפלל כותיקין ולגמור לפני חצות (בסביבות עשר וחצי), או להתפלל במנין מאוחר יותר ולגמור בסיבות חצות (או אח"כ) כדברי הרמ"א,
בתודה רבה,

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שעדיף תפילת ותיקין שהוא עיקר זמנה לכתחילה, אין ספק בענין זה. רק יש לזכור שמאוד חשוב ביום ראש השנה לנצל את הזמן לתפילות לימוד תורה ועבודת ה', ולכן גם אם גומרים מוקדם, יש לנצל את הזמן הרב שנותר. ולכן מי שמרגיש שיתפלל יותר טוב ואחר כך, וינצל יותר את היום לקדושה אחר כך, יכול להתפלל במנין השני הגדול יותר וכו'. הכל לפי הענין.

שנה טובה ומבורכת.