לדבר באמבטיה שיש בה שירותים

שאלה:

1. אדם שמתקלח בחדר אמבטיה שיש בו שירותים, האם מותר לדבר דברי חול?

תשובה:

נראה שהמיקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

ראה שו"ת יביע אומר ח"ח סי' א על כך שבבתי כסא שלנו שהצואה אינה נשארת שם ויש לדון שהוא כבית הכסא פרסאי, אין כל כך חומרא שלא לדבר, ובמקום הפסד או שעת הדחק יש לעל מה לסמוך לדבר, וכל שכן באופן שהוא משמש לעוד מטרות, כמו איחסון וכדומה או מקלחת, כ"כ בפסקי תשובות סי' ג, ואם כן בצירוף דעת הסוברים שכשאינו נפנה שם אין איסור, ראה משנה ברורה שם סק"ד שהביא להתיר במקום צורך גדול, נראה שיש לסמוך להקל בעת הצורך.