חברה אלמנה כועסת עלי

שאלה:

שאלתי לגבי חברתי שהיא אלמנה אשר החליטה לא לדבר איתי ועל אף שפניתי דרך חברתה והעברתי מסר שאין לי מושג מה הסיבה וגם ביתי פנתה אליה והיא ענתה לה בצורה קצת בוטה וביקשה לא להתערב . חברתי נוהגת כך גם עם בני משפחתה עם חלקם היא ברוגז. בעבר ארחתי אותה בביתי ולאחר התנהגות של מס' פעמים ברוגז החלטתי שאני לא מארחת אותה. גם שהוכרז בבית הכנסת על חתונת ביתי היא לא בריכה אותי במזל טוב
והמשיכה עם התנהגותה . היא רגילה שפונים אליה ומבקשים ממנה שלום. כך גם עם הרבנית של השכונה היא יוצאת באמצע שיעור בהפגנתיות
(סעודה שלישית . מכיוון שראתה אותנו ביחד בשבועות), מעולם לא נתקלתי בסגנון כזה של אנשים
ואנחנו לפני יום הדין אין לי מושג מה לעשות ואני יודעת שהיא תסרב להשלים והפניות של כולם אליה לא מחנכות אותה. שלחתי הזמנה לחינה לכל הקבוצה שגם היא כלולה שם והיא לא הגיבה. אני יודעת שהיא כועסת על דברים שוליים שאין להם חשיבות. אני גם יתומה מהורים וברוך ה' נשואה פלוס שני ילדים שיהיו בריאים איך עליי לנהוג
הפניות אליה גורמים לה יותר גאווה וכך היא לא מתקנת את עצמה.

תשובה:

שלום רב,

מאחר שהיא אלמנה ודמעתה מצויה חשוב לנהוג בה ביתר זהירות. את לא אמורה לחנך אותה, וגם אני מניח שזה פשוט לא יעזור כלום. אכן את מצביעה על התנהגות חריגה שאינה נורמטיבית בחברה, אבל מה לעשות, כנראה שהיא זקוקה רק למילים חמות ומפרגנות, ולהתעלם מההתרגזויות שלה. אני כן חושב שכדאי לשלוח לה מכתב הוא הודעה עד כמה היא חשובה עבורך. ואת מבינה שהיא כועסת על משהו, עכשיו לפני ראש השנה הזמן הוא לבקש מחילה כשם שאנו מבקשים מבורא עולם. זה הזמן למחוק את העבר, ובתקווה שזה יעזור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה לא אותו דבר שלש פעמים לנסות לפייס כל פעם ללכת עם חברים אחרים. ואם היא לא מוחלת זה הבעיה שלה והשם לא מחשיב את זה.( כמובן שאח"כ לא להיתחיס אליה כמוזרה)