העסקת מנקה גויה בראש השנה

שאלה:

שלום וברכה
יש לנו מנקה קבועה גויה שמגיעה כל יום שלישי קבוע למספר שעות קבוע ומקבלת שכר שעתי.
היא מבחינתה יודעת שהיא אמורה להגיע גם ביום שלישי הקרוב ראש השנה אלא אם נאמר לה אחרת.
האם מותר שהיא תעבוד אצלנו בראש השנה או שעלינו לבטל אותה?
תודה מראש על התשובה ושנה טובה

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הבסיסי הוא כך, שאם העבודה עצמה אינה מחייבת חילול שבת, אף שברור שהיא תעשה על ידי חילול שבת כיי זה הרבה יותר נוח ויעיל, כמו נקיון שאפשרי ללא סמרטוט אבל הגוי ודאי לא יעשה כך, וכן הגעתו למקום וכו', הדבר מותר כי הוא עושה זאת לנוחותו, אבל מלאכות שבהכרח כל עשייתן זה בחילול שבת, אסור.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה כל הפרטים והמקורות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמובן בלתי אפשרי לשלם בחג… אא"כ יהיה מונח באיזה מקום והיא תיקח לבד. אבל שוב, להקפיד שרק מלאכות שבמהותן אינם חילול שבת.