היסח הדעת בברכות / צניעות הלבוש

שאלה:

שלום וברכה תודה רבה על פועלכם הנפלא.
א. מה בהלכה נחשב להיסח הדעת שגורם לי להפסיד ברכה ראשונה?
ב. אני בחורה גרה בבית הוריי וחיה עליהם (אני משלמת על עצמי הרבה מה שאני יכולה) האם מותר לי לתרום להוריי מעשר וכן צדקה לקראת ר"ה (מצבם הכלכלי דחוק מאד)
ד. האם מותר לאישה ללבוש בגד עם פס אדום בחגורה?
ה. האם מובא בהלכה מה אורך השיער המדויק שמותר ללכת איתו כשהוא פזור או שזה עניין של רגישות?
ו. האם יש הלכה מדויקת לגבי איפור בעיינים או שזה גם עניין של רגישות בלבד?

תשובה:

שלום וברכה

א. יש הרבה אופנים להיסח הדעת, ראשית כפשוטו… שמסיחים דעת לגמרי מהאכילה מסיימים וגמרנו, זה כבר היסח הדעת [רק ההגדרה בזה מאוד לא חדה וברורה, כי הרבה פעמים אדם נגרר מאכילה לאכילה]. יש גם ענין של שינוי מקום, יציאה מחוץ לבית היא היסח הדעת. נטילת מים אחרונים היא היסח הדעת, ועוד.

ב. מותר בהחלט, אדרבה עניי עירך קודמים.

ג. מותר ללבוש חגורה כזו.

ד. ענין של רגישות ומקובלות, תתייעצי עם חברותיך.

ה. כנ"ל.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמועה לא נכונה, אסור לשתות גם מחמת היסח הדעת וגם מחמת ההפסק בין הנטילה לברכה, וראה בהרחבה פסקי תשובות סי' קעט.